Uit het Dagboek van Marieke

Nieuws Reageer

Verhalen verzinnen is natuurlijk leuk. Maar gebeurtenissen uit het echte leven delen is soms nog leuker. Vandaar dat ik dit keer een oud, maar onvervalst echt stukje uit mijn dagboek weergeef.

 

HUIS BIJNA AFGEFIKT!!!

Het gas van het fornuis was aan blijven staan. En niemand had dat door. Totdat tijdens het fysio-oefenen Vera  de vriezer schoonmaakte en de laden even op het fornuis stapelde. Dat ging goed fout! Vlam in de vriezerladen, dus commotie ten top! Maar geluk bij een ongeluk; Duman had geen last van het gillende brandalarm want die ijdeltuit zat bij de hondenkapper. En er was  een team  rondom mij, dus dat hebben we gezamenlijk aangepakt. Hoewel Vera en  Gert Jan het leeuwendeel hadden opgeruimd en ikzelf onverstoorbaar verder ging met oefenen. Mijn vlam in de pan is positief en ik bewoog met vleugels, maar dat is een ander verhaal. Nu wordt er gerolschaatst in mijn woonkamer door de oppaskinderen en ga ik aan de lunch. Nee, saai was het zeker niet!

Terwijl het hele huis in de fik had kunnen gaan en mijn huis rookte als een schoorsteen, is mijn kostbare dagboek gelukkig ongeschonden gebleven. Misschien was mijn dagboek in zijn vorige leven wel een kat met 9 levens. Dus dan kan mijn dagboek nog probleemloos 7 brandjes overleven. En wordt het bij de 9de brand gaar gekookt als een kookboek. Hoe dan ook, Vera en Gert Jan hebben keihard gewerkt om de ruikbare en zichtbare roetsporen uit te wissen. Het resultaat was dat mijn huis daardoor nog schoner was dan voor de brand. Dus toen daarna de oppaskinderen kwamen, was mijn huis oppie-toppie brandschoon!

De lunch liep gesmeerd als smeerworst op mijn boterham. Daarna nog met de oppaskinderen naar Lassie de hond gekeken op TV.

Xavier kwam vandaag ook nog gezellig op de thee. En hoewel hij niet duidelijk overkwam als ramptoerist, kon hij het blijkbaar niet laten om de aangefikte zwarte, doorgebrande laden van  mijn vriezer uitgebreid op foto vast te leggen. Maar daar had hij een goede reden voor: namelijk schade kunnen verhalen op de verzekering.

Terwijl de oppaskinderen nog even bleven, ging Robbert boodschappen doen. Natuurlijk voor het avond eten (want daarna is meestal niet zo zinvol :-P ) En daarmee was het dagprogramma weer rond. Net zo rond als de ovale pannenkoeken die we vervolgens hebben gebakken. En het smaakte prima!

Alle persoonsnamen in deze tekst zijn fictief gekozen vanuit privacy-overweging.

Jouw reactie

WP Theme & Icons by N.Design Studio
Entries RSS Comments RSS Log in