Gelukkig Nieuw Jaar!

Nieuws Reageer

 

 

3 januari. Dat is toch het begin van een nieuw jaar?  Dan ben ik nog niet te laat om iedereen die dat wil een nieuw jaar toe te wensen!

Dat kan natuurlijk op elk moment van het jaar. Je kunt het zelfs je buurman toewensen die zijn muziek soms irritant hard draait. Of de bloemist die zijn bestelautobakbeest soms vervelend op de stoep parkeert, waardoor je er niet langs kunt. Of diegene in de rij achter je die stiekem probeert voor te dringen door achteruit te lopen…

Ja, zelfs die mensen kun je een nieuw jaar toe wensen. Ik hoop zelfs dat je dat doet. Als we anderen geen nieuw jaar meer gunnen, dan is het misschien tijd om begrafenisondernemer te worden. Of die ander gewoon ongemerkt in stilte wel een nieuw jaar toewensen. Dat mag natuurlijk ook. Maar, ik wens iedereen een GELUKKIG nieuwjaar!

GELUKKIG, wat betekent dat eigenlijk? Wat geluk is, dat is voor iedereen natuurlijk anders. Gelukkig maar :-)

Geluk is denk ik kunnen genieten van wat je kunt en hebt. Dat hoeft op zich niet ingewikkeld te zijn. Ten minste dat houd ik mezelf in elk geval voor. Geluk is best wel iets aparts. Stel je voor dat je iemand een wc-pot cadeau geeft op zijn verjaardag. Ook al is dat vrij origineel, ik denk niet dat er veel mensen zijn die het leuk vinden om een wc-pot voor hun verjaardag te krijgen. Maar weet je wel hoe blij je kunt zijn met die zelfde wc-pot als je heel nodig moet plassen? Er tussen haakjes vanuit gaande dat die wc-pot inmiddels is aangesloten.

Geluk is een kwestie van perspectief. Meer dan dat kan ik er eigenlijk niet over zeggen. Dus maak geluk niet te ingewikkeld. Dan moet het in dit nieuwe jaar met dat geluk zeker lukken.

Vrolijke Diepdenker,

 

Marieke

Jouw reactie

WP Theme & Icons by N.Design Studio
Entries RSS Comments RSS Log in