Het ideale echtpaar (?)

Nieuws Reageer

 

Vrouwen en schoenen; ze horen bij elkaar volgens kenners. En nee, dat zijn niet alleen mannen die dat zeggen. Maar voornamelijk vrouwen met veel praktijk ervaring.

Niet dat ik er zelf zo overdenk. Maar dat het waar is, dat zou goed kunnen. Want recent las ik dat een vrouw in Amerika gemiddeld wel 8 paar schoenen heeft. Al weet ik eerlijk gezegd niet hoeveel paar schoenen de gemiddelde man in zijn garderobe heeft.

8 paar schoenen. Dat is veel. Eigenlijk onnodig veel. Je zou denken dat mensen alleen zoveel schoenen kopen als ze dat kunnen betalen. Maar het is bizar dat dat niet zo is. Dat ze zich regelmatig in de schulden steken om het schoenquota van 8 maar te kunnen halen.

Om eerlijk te zijn, ik houd natuurlijk best van mooie spullen. Vooral als ze bijdragen aan gezelligheid en sfeer in huis. (Maar gezellige mensen zijn ook welkom hoor :-) Dus niet alleen spullen.) En ook een lekkere kledingshopbui die zelfs door het beste weersinstituut niet voorspeld kan worden, daar kan ik best van genieten.

Maar schoenen, daar heb ik maar 2 paar van. En nee, ik heb niet ergens stiekem een onderaardse volgestouwde schoenenbunker. Nu kun je natuurlijk zeggen dat ik in een rolstoel zit en niet loop. Dus weinig schoenen nodig heb. Maar toch, dat is niet helemaal waar. Want mensen die echt sportief fietsen, lopen ook niet (loopfietsers tellen niet mee :-P ). Maar kopen wel fietsschoenen.

Aangezien ik een echte fanatieke rolstoelrijder ben, zou ik dus ook best minstens 8 paar rolstoelschoenen kunnen gebruiken. Al zou ik ze niet functioneel gebruiken, dan zijn 8 paar schoenen toch altijd nog leuk om uit te kunnen kiezen en leuk voor de dag te kunnen komen. Dus ja, ik begrijp vrouwen die 8 paar schoenen hebben natuurlijk wel.

Maar goed, ik beperk mezelf dus tot slechts 2 paar schoenen per jaar. Al moet ik toegeven dat mijn goedkoopste schoenen wel iets duurder zijn, dan de duurste schoenen van SCAPINO. Dus als ik zelf ook het geld van 8 paar schoenen zou gebruiken voor mijn rolsstoel. Dan reed ik allang in een sjieke Mercedez Benz rolstoel.

Dat mijn schoenen wat duurder zijn, komt doordat ik schoenen nodig heb met een speciaal voetbed. En dan kun je natuurlijk niet een hele “beddenzaak” in huis hebben met 8 of meer paar schoenen. Dus ja, dan kies ik liever voor 2 paar goede schoenen, dan 8 of meer paar overbodige schoenen.

Dus ik houd voet bij stuk, dat ik goed uit de voeten kan met elk jaar slechts 2x een schoenpaar!

Jouw reactie

WP Theme & Icons by N.Design Studio
Entries RSS Comments RSS Log in