Zomerwarmte

Nieuws Reageer

Mensen zijn het gewend om records te vermelden. Dus als er een record wordt gehaald, dan moet ie toch tenminste op mijn website staan: volgens mij is het echt een record-zomer met temperaturen in Spanje oplopend tot 50 graden. En Nederland waggelt aardig mee met de hitte.

Snikkie-heet. Zo noem je het als het heel erg warm is. Maar vandaag was het nog een ”graadje” erger. Vandaag was het snokkie-heet.  Dat betekent; je gaat dan bijna van je stokkie, zo snokkie. Ondragelijk heet dus. Je kunt een spiegelei op je hoofd bakken.

Bijna 37 graden in de tuin. Iedereen heeft het warm met dit weer. En daar begrijp ik niks van. Want als de ideale lichaamstemperatuur 37 graden is. Waarom is 37 graden Celsius dan niet de ideale omgevingstemperatuur. Je zou denken dat je bij die temperatuur geen enkele inspanning hoeft te doen om op  te warmen of af te koelen.

Het is komkommertijd. Dan heeft iedereen het over het weer. Maar over komkommers gesproken, die groeien momenteel best hard in mijn tuin. :-) Laatst nog enkele joekels geoogst. Ze zijn te bewonderen op mijn facebook. Waar ik ze draag als een mooie stola. En uitprobeer als nekkussen ;-)

Ach ja, het weer. En af en toe wat mieren in de keuken. En zo zijn er nog wel meer huis-tuin-en keukenverhalen. Maar wist je dat ik laatst een echte slang in mijn keuken had? En dat ie door het raam naar buiten ging? Angela was er bij en weet er alles van. Die slang moest wel door het keukenraam naar buiten, anders kon ik mijn auto niet wassen. (Anders was ie te kort. Sorry voor deze droge tekst. Met deze zomerwarmte wordt alles een graadje droger.)

Ik heb mijn auto schoon gesproeid en dat was best lekker met dat warme weer. Dus ik heb de auto van Angela er maar meteen achteraan gedaan. Buurvrouw Henny was er helaas niet. Anders had ik haar auto ook nog even kunnen sproeien. En Karin had haar auto ook wel door mij willen laten wassen. Maar dat ging niet. Want haar auto stond in Hollandse Rading, 8 km verder op.  En dan heb je wel een goed lange waterstraal nodig om van zo’n afstand een auto schoon te spoelen.

Wel grappig, die belangstelling voor mijn auto-wasserij. Ik zie het al voor me. Een hele file auto’s in de Struvestraat om schoon gespoeld te worden. De gemeente zou de straatnaam dan beter kunnen veranderen. Van Struvestraat naar Wasstraat. ;-)

Nou ja, dat was even een korte terugblik. Ook vandaag is het weer heet. Wim Hofman zal wel in zijn nopjes zijn met zijn ijsbad. Je weet wel, die man die in een korte broek en op blote voeten naar de top van de Mount Everest wandelt. En een uur lang in een bad met ijsklontjes kan zitten. Een variant op het bad met ijsklontjes is een bad vol met magnums en roomijs. Voor mensen die houden van wat meer smaak.

Zo meteen moet ik ook nog boodschappen doen. Dat is wel erg heet. Momenteel heb ik de beste plek in huis: vlak bij mijn ventilator. :-) Eigenlijk wil ik daar nu niet vandaan. Dus Iwan stelde voor om een verlengsnoer te kopen van 5 km lang. Zodat ik hem toch aangestekkerd mee kan nemen als ik de deur uitga. Maar ik loop zelf niet echt warm voor het idee. (Hoeft ook niet gezien de temperatuuur van nu).

Zoals gezegd, moet ik nu boodschappen gaan doen. Dus ik hoop dat mijn boodschap duidelijk is:

Tot de volgende keer! :-)

1 reacties op “Zomerwarmte”

  1. Marian Jongmans Zegt:

    Weer lekker bezig. Je moet het allemaal maar bedenken en dan met die hitte ook nog opschrijven. Die wasstraat lijkt me wel wat, wordt het vast ook gezellig druk in de straat.

Jouw reactie

WP Theme & Icons by N.Design Studio
Entries RSS Comments RSS Log in